fbpx

Ruud Rousseau is de 90ste stadsprins van Stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd.

Hij is onderdeel van de bekende familie Rousseau en neef van directeur Guido Rousseau en is opgegroeid met de overheerlijke chocolade uit de familie-chocoladefabriek en smult regelmatig van de befaamde pindarotsjes. Maar speciaal voor de carnavalstijd hielp hij zelf mee in de chocoladefabriek bij het maken van de rood-geel-groene carnaval-chocolaatjes.

Zaterdagavond 12 november werd rond 21:11 uur de naam van de 28-jarige Sittardenaar door Vorst Jan voorgelezen van het Tillegram van de Pappegey. De massaal aanwezige bezoekers van de Alaaf-trap op de Markt ontvingen het nieuws met een daverend applaus. Stadsprins Ruud II ontving op zondag 8 januari 2023 tijdens een drukbezochte receptie felicitaties van familie, vrienden, verenigingen en andere belangstellenden uit Sittard en omstreken.

Rousseau is als zoon van Paul en Monique een geboren en getogen Sittardenaar. Zijn kindertijd bracht hij door op de Petrusschool om vervolgens de stap te maken naar het Trevianum. Met een havo-diploma op zak koos hij ervoor om de bachelors Technisch bedrijfskunde en People & Business Management te volgen. Na deze succesvol te hebben afgerond is hij momenteel werkzaam als credit-controller bij chemiebedrijf BRB in Ittervoort. Daarnaast springt hij af en toe bij in de chocoladezaak van zijn oom.

In zijn vrije tijd is de aanstaande hoogheid muzikaal betrokken in Sittard. Zo is hij lid geweest van de Sint Joep Harmonie en Kannonehel. Momenteel is de aanstaande hoogheid actief bij Trumke & Tröötje en Zithaler.

Rousseau is iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en dan zeker voor de buurt Rijksweg Zuid, waar hij meebouwt aan de optochtwagen. Waar het hart van Rousseau ook sneller van gaat kloppen is zijn geliefde Fortuna Sittard. Er gaat geen thuiswedstrijd aan hem voorbij en hij is zelfs regelmatig in het uitvak present om de geelgroenen aan te moedigen.

Prinsheerlijke chocolade van Stadsprins Ruud II Rousseau van Sittard
Stadsprins Ruud II van De Marotte uit Sittard groeide op met de chocolade vanuit de chocoladefabriek van zijn neef Guido.